Annet

Her er de 8 vinnerne av Årets lærling 2020!

I løpet av de siste seks årene har Årets lærling blitt Norges største og viktigste konkurranse for lærlinger innen tømrer-, murer-, overflateteknikk- og betongfaget. At det er mye prestisje involvert viser antall påmeldte – hele 56 lærlinger ble fulgt tett i flere måneder før vinnerne ble kåret. 

Å gå til topps i Årets lærling er uendelig mye mer enn et klapp på skulderen for god innsats. For en som vinner kan det være med på å forme hele fremtiden. Det lærlingene nok selv setter mest pris på er å vinne verktøy for nærmere 20 000 kroner – 10 000 kroner i valgfritt verktøy fra Carlsen Fritzøe, og Hikoki har spandert en verktøypakke til nesten 10 000 kroner. Dessuten tar en slik seier seg godt ut på CV-en. 

Annet - Godt oppmøte på prisutdelingen i Skien.

Godt oppmøte på prisutdelingen i Skien.

Som om ikke det var nok blir lærlingene presentert for over 30 000 følgere på Carlsen Fritzøes Facebook-sider, de blir hovedoppslag i en epost som sendes til alle proffkundene og får en artikkel om seg som den du leser nå i Carlsen Fritzøes emagasin Byggevarespesialisten. En omtale i Carlsen Fritzøes Proffen-magasin blir det også. 

I tillegg er det fantastisk reklame for firmaet lærlingene jobber i, både fordi det viser at de satser på unge krefter og at de får positiv omtale i lokalavisene sine. 

Vil du bli Årets lærling 2021?

Hvordan kåres Årets lærling?

Årets lærling er en konkurranse som har pågått hvert år siden 2015. Kriteriene for å vinne er faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats. Årets lærling 2020 startet allerede i 2019 med påmelding og nominasjoner fra september, og dette varte til januar i år. 

Lærlingene ble fulgt opp og evaluert fra januar til april av proffsjefer i Carlsen Fritzøe, lærlingansvarlig i firmaene og Opplæringskontoret. Egentlig skulle fem vinnerne kåres i mai, men med så mange gode kandidater endte juryen til slutt på åtte. 

Kriteriene for å vinne er faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats

Årsaken til at Carlsen Fritzøe arrangerer Årets lærling er at stadig færre ungdommer søker seg til byggfagene. Derfor er konkurranser av denne typen svært velkomne i byggebransjen. 

– Årets lærling er et godt tiltak. Vi får ikke gjort nok for å øke andelen av fagarbeidere i Norge. Særlig viktig er det at vi får tak i de yngre, og vi har ennå ikke greid å selge inn hvor verdifullt det er å ta en yrkesutdanning. Derfor er vi i ferd med å gå inn i en periode med underskudd på fagarbeidere, sier Frank Ivar Andersen, som er leder i Byggmesterforbundet. 

Vinnerne av Årets lærling 2020

Vi i Carlsen Fritzøe gratulerer vinnerne, og er stolte av å kunne presentere fremtiden i norsk byggebransje!

Vestfold og Telemark – Thor-Anders Larsen, murerfag – Murmester Dag Arne Nilsen AS

Annet - Thor-Anders Larsen.

Thor-Anders Larsen.

Varehus: Carlsen Fritzøe Tønsberg – Thor-Anders ble fulgt av proffsjef Ståle Tanum.

Dette ble sagt om Thor-Anders

Thor-Anders er en voksen mann som fant ut at han ville bli lærling som 32-åring. Han viser stor utvikling og interesse for faget, noe vi i murmester Dag Arne Nilsen verdsetter høyt. Thor-Anders fikk toppscore på vurderingen av vår fagansvarlige Odd Rui, og proffsjef Ståle sammenliknet det med å få Simon Cowell til å reise seg etter en audition.

Thor-Anders viser stor utvikling og interesse for faget

Vestfold og Telemark – Magnus Lindefjell, byggfag – Jemo Entreprenør AS

Annet - Magnus Lindefjell. Og kake må til på prisutdeling!

Magnus Lindefjell. Og kake må til på prisutdeling!

Varehus: Carlsen Fritzøe Skien – Magnus ble fulgt av proffsjef Tone Skjelbred.

Se video av Magnus når han mottar hyllesten som Årets lærling

Dette ble sagt om Magnus

Magnus er en blid og hyggelig gutt med både kunder og kolleger. Han viser stor interesse for faget, spør og er nysgjerrig. Dette har bidratt til en god faglig utvikling som er langt over det man kan forvente av både alder og læretid. Magnus har ikke fravær, og han er en person for fremtiden vi har lyst til å satse videre på.

Magnus har en god faglig utvikling som er langt over det man kan forvente av både alder og læretid

Her kan du lese hva Telemarksavisa skrev om Magnus

Agder – Ole Valle Bjørnbakk, byggfag – Åmli Mesterbygg AS

Annet - Ole Valle Bjørnbakk.

Ole Valle Bjørnbakk.

Varehus: Carlsen Fritzøe Arendal – Ole ble fulgt av proffsjef Peter Holm.

Dette ble sagt om Ole

Ole viser en generelt god faglig utvikling og forståelse for alle de ulike arbeidsoppgavene han blir satt til. Han er samarbeidsvillig, flink til å holde fokus og selvstendig i arbeidet. Ole har i tillegg god kreativitet, ser løsninger og viser en flott innsats og motivasjon på prosjektene han er med på. Og ikke minst er han punktlig og ryddig.

Ole ser løsninger og viser en flott innsats og motivasjon

Her kan du lese hva Tvedestrandsposten skrev om Ole

Agder – Even Helle, byggfag – Arnesen Bygg AS

Annet - Even Helle.

Even Helle.

Varehus: Carlsen Fritzøe Vågsbygd – Even ble fulgt av proffsjef Tor Løland.

Se videoen av Even når han vinner prisen som Årets lærling!

Dette ble sagt om Even

Even viser stor interesse og forståelse for faget. Han har et godt engasjement, og ved utfordringer er han ikke redd for å spørre eller komme med forslag til løsninger. Even produserer det han skal og gjør det med kvalitet, og han er god på digital dokumentasjon av arbeidet. I tillegg er han flink med kundene og behandler dem til det beste for Arnesen Bygg. 

Even er god på digital dokumentasjon av arbeidet

Vestfold og Telemark – Andrea Bjordam, byggfag – Byggmesterfirma Egil A. Myrstrand AS

Annet - Andrea Bjordam.

Andrea Bjordam.

Varehus: Carlsen Fritzøe Kragerø – Andrea ble fulgt av proffsjef Thor Salvesen.

Dette ble sagt om Andrea

Andrea gikk ut av 2. klasse byggfag som beste elev, og hun er et multitalent i håndverksyrket. Hun ivrer etter å lære, har solid faglig utvikling og stor bredde i fagområder, og arbeidsinnsatsen bærer preg av at hun er et ja-menneske. Andrea er kreativ og lager småkrakker på fritiden, og hun ga moren sin en 6 kvadratmeters fullt innredet hobbybod i julegave! 

Andrea er et multitalent i håndverksyrket

Her kan du lese hva Kragerø Blad Vestmar skrev om Andrea

Vestfold og Telemark – Marius Ålykkja Lund, byggfag – KTS Bygg AS

Annet - Marius Ålykkja Lund.

Marius Ålykkja Lund.

Varehus: Carlsen Fritzøe Notodden – Marius ble fulgt av daglig leder Harald Særsland og Ole Petter Vogsland.

Dette ble sagt om Marius

Marius er en positiv gutt med stor interesse for faget. Han er pliktoppfyllende og selvdreven i arbeidshverdagen, og flink til å planlegge dagene effektivt på egenhånd. Dette har gjort ham godt likt både som medarbeider og av kundene. Marius er til å stole på, han har en god holdning og god kvalitet på arbeidene sine, og han tar ansvar der det trengs.

Marius er pliktoppfyllende og selvdreven i arbeidshverdagen

Viken – Kevin Veder, byggfag – Mesterbygg Moss AS

Annet - Kevin Weder.

Kevin Weder.

Varehus: Carlsen Fritzøe Moss – Kevin ble fulgt av proffsjef Trond Stenseth.

Dette ble sagt om Kevin

Kevin ble kåret som vinner fordi han er en pliktoppfyllende og voksen gutt. Han er alltid i godt humør, blid og er frempå. Kevin er lærevillig og veldig presis i alt han foretar seg. Han er også faglig interessert – ivrig etter å tilegne seg kunnskap, dyktig og nøye i faget sitt. Vi setter også pris på at han alltid kommer presis på jobben.

Kevin er lærevillig og veldig presis i alt han foretar seg

Viken – Marcus Reistad, byggfag – Byggmester Johnny Hoffmann AS

Annet - Marcus Reistad.

Marcus Reistad.

Varehus: Carlsen Fritzøe Drammen – Marcus ble fulgt av proffsjef Hans Petter Christiansen.

Dette ble sagt om Marcus

Marcus har jobbet sammen med bestefaren Johnny Hoffmann i feriene siden han gikk på barneskolen. Nå som han fremdeles er lærling, jobber han på lik linje med en faglært og er med i den daglige driften av firmaet. Marcus er på befaringer, regner anbud og utfører jobber på egen hånd – fremdeles under oppsyn av bestefaren sin.

Marcus er på befaringer, regner anbud og utfører jobber på egen hånd

Her kan du lese hva Byavisa Drammen skrev om Marcus

Vil du bli Årets lærling 2021?

Da kan du lese mer om Årets lærling 2021 og melde deg på konkurransen. Og husk at det er kun de som er påmeldt som kan vinne. 

Carlsen Fritzøe ønsker å heve statusen på byggfag, og vi vil at flere skal utdanne seg til håndverkere. Det finnes derfor ikke noe mer givende enn å følge opp og bli kjent med byggebransjens fremtid, og vi gleder oss allerede nå til starten på Årets lærling 2021 – som er i september 2020. 

Kanskje det blir deg?

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 7. okt 2020 | Kategori: Annet, Konkurranse