Annet

177-åring fra Østfold giftet seg med 181-åring fra Vestfold

Det godt voksne men likevel svært så ungdommelige ekteparet har hele 25 barn!

For ikke lenge siden kom nyheten om at Carlsen Fritzøe Handel AS har kjøpt Herføll Gruppen AS, som er Østfolds største byggevarekjede. Med andre ord åpner det nå ikke bare ett, men hele seks nye varehus! Det betyr at Carlsen Fritzøe nå består av 25 varehus i åtte fylker på Sør- og Østlandet.

To selskaper med samme bakgrunn

Herføll passer perfekt sammen med Carlsen Fritzøe. Begge har en lang fartstid og tradisjonsrik historie bak seg innen byggebransjen – Carlsen Fritzøes aner kommer fra Larvik og strekker seg helt tilbake til i 1835. På den andre siden av fjorden ble Herføll etablert i 1839.

Begge selskapene har samme filosofi når det gjelder kundeservice, fagkunnskap og vareutvalg, i tillegg til sterke lokale røtter. Så i enda sterkere grad enn noen gang før kommer Carlsen Fritzøe fortsatt til å være den lokale byggevarespesialisten.

Mange fordeler for deg som kunde

Erik Ilestad, regionsjef for Østfold, kan avsløre at navnetradisjonen holdes ved like og at de nye varehusene også får navnet Carlsen Fritzøe, dog med forskjellige “etternavn” alt ettersom hvilken beliggenhet de har.

– Varehusene i Østfold blir derfor hetende Moss, Råde, Sarpsborg, Fredrikstad Østsiden, Fredrikstad Saxegård og Hvaler.

Han forteller videre at oppkjøpet av Herføll er en viktig del av Carlsen Fritzøes vekststrategi.

– Vi ønsket å bli sterkere på den andre siden av fjorden også. Nå kan vi serve Oslo fra tre sider – vest, nord og øst.

Erik beroliger også befolkningen i Østfold med at varehusene er på samme sted og at det er de samme medarbeiderne som jobber der.

Siden vi er en faghandel er vi gode på å gi råd, tips og oppfølging til kundene våre

– De vil dessuten bli enda mer rendyrkede byggevarehus. De vil få mer trelast og byggevarer, og vi kommer til å ha et sterkere fokus på flere kapitalvarer, som maling, gulv, kjøkken og interiør.

Den gode nyheten er at dette fører til mer valgfrihet for deg som kunde, men i følge Erik får du en enda større fordel – nemlig tilgjengelighet.

CARLSEN FRITZØE
  • Er en komplett leverandør av kvalitetsprodukter innen trelast, byggevarer og jernvare
  • Har som mål å gi deg distriktets beste råd og hyggeligste service
  • Er behjelpelig med alt fra A til Å i byggeprosessen
  • Er en norsk, uavhengig byggevarekjede med 25 moderne varehus lokalisert i åtte fylker – fra Mandal i sør til Jessheim i nord og Hvaler i øst
  • Omsetter totalt for 2 milliarder og har 500 ansatte

– Det beste er at kundene nå først og fremst har hele 25 varehus å velge mellom. Det gir oss større muligheter til å følge kundene, og det gir kundene større muligheter til å følge oss. Det gjør at vi kan serve håndverkere og byggeplasser over hele Østlandet, men også privatkunder som for eksempel har ferieboligen sitt et annet sted.

Større utvalg av byggevarer

Det som i størst grad kjennetegner Carlsen Fritzøe er som nevnt at de er den lokale byggevarespesialisten.

– Og siden vi er en faghandel er vi gode på å gi råd, tips og oppfølging til kundene våre. I tillegg er vi gode på logistikk.

Men hva er det som kjennetegner Herføll?

– Dette er seks varehus som ligger veldig nær hverandre. Herføll har også et stort sentrallager, så vi har mulighet til å bli enda bedre på logistikk – og dette er bra for kundene våre. Videre er de kjent for å ha et stort og bredt vareutvalg. Det vi skal gjøre nå er i enda større grad å øke utvalget av byggevarer.

Medarbeidere med stor fagkunnskap

– Så kundene får det beste fra to verdener?

– Ja, helt riktig.

Faghandel med formidling av håndverkere

Erik har allerede sagt det: Carlsen Fritzøe er en faghandel og har medarbeidere med stor fagkunnskap som snakker samme språk som deg, uansett om du er fersk på oppussing eller proff håndverker.

De du møter “på gølvet” er nemlig utdannede tømrere, malere, interiørarkitekter og så videre. Dette er noe som vil bli videreført i de nye varehusene.

– Vi har mange med håndverkerbakgrunn hos oss, og å styrke fagkunnskapen blant medarbeiderne våre enda mer er noe vi komme legge vekt på fremover. I tillegg kommer vi til å fortsette å formidle lokale håndverkere.

I samme åndedrag nevner vi at når du har et stort eller lite bygge- eller oppussingsprosjekt, får du en egen rådgiver hos Carlsen Fritzøe som hjelper deg med planlegging, materialberegning og budsjett – og som følger deg gjennom hele prosjektet.

Litt mer historie…

Det tok over 180 år: Carlsen Fritzøe har vokst og blitt stor. De 25 varehusene har nærmere 500 ansatte og omsetter for 2 milliarder i året, og er nå den sjette største norske byggevarekjeden. Men, målet er ikke å bli størst.

– Målet vårt er å fremdeles være den lokale byggevarespesialisten. Både Carlsen Fritzøe og Herføll har stor lokalkunnskap, og det akter vi å videreføre. Kundene kommer derfor til å møte menneskene de kjenner fra før i alle varehusene.

Fin rødskjæretorsk, spirituosa, spyttebakker og kanoner

Vi klarer ikke helt å slippe historien, for i følge Herfølls krøniker begynte de tidlig å spesialisere seg på bygningsartikler, krydret med blant annet “fin rødskjæretorsk, spirituosa, spyttebakker og kanoner”.

– Da er jo spørsmålet om dette vil bli tatt inn igjen i sortimentet?

– Haha! Nei, det har vi ingen planer om, avslutter Erik.

Da gjenstår det bare for oss å ønske deg velkommen inn til ditt lokale Carlsen Fritzøe-varehus. Vi lover deg godt utvalg, gode råd og gode priser.

Publisert: 27. Oct 2016 | Kategori: Annet